Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös burgonyafánk

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyafánk elkészítéséhez a sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk, és 190 fokon megsütjük.
  2. A sült tök húsát kikaparjuk, és egy tálba tesszük.
  3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, és héjában sós vízben megfőzzük. Megpucoljuk, villával összetörjük és a tökhöz adjuk.
  4. Hozzáadjuk a tökös keverékehez a kétféle lisztet. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt is.
  5. Végül beleütjük a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. A fánktésztát ezután félretesszük, és hagyjuk megkelni.
  6. A tökmagos öntet hozzávalóit összekeverjük.
  7. Nagyobb tepsiben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével kisebb adagokat szaggatunk bele a fánktésztából, majd megforgatva mindkét oldalukat készre sütjük.
  8. Az elkészült sütőtökös burgonyafánkokat papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és a tökmagöntettel tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készíti el Buday Péter mesterszakács a sütőtökös burgonyafánk receptjét:


KRUMPLIFŐZELÉK, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

ARANYGALUSKA, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

Fasírt, ahogy Buday készíti >>>

Megjegyzés

Buday Péter receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss