Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos semifreddo mézes málnaszósszal

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 formához:
  • 6 dkg tökmag
  • 4 dkg cukor
  • 4 tojás szétválasztva
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 2 dl habtejszín
  • A málnaszószhoz:
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A tökmagot száraz serpenyőben pirítjuk, mikor már pattog, hozzáöntjük a cukrot, és karamellizáljuk, hogy a magokat bevonja a karamellréteg. Egy sütőpapírra öntjük, és hagyjuk megdermedni. Majd összetörjük.

A tojások sárgáját a barnacukorral és a tökmagolajjal elkeverjük. Vízfürdő felett fehéredésig keverjük, amíg a krém besűrűsödik. Majd egy jeges tálban kihűtjük a krémet, időnként megkeverjük. Belekeverjük a karamellizált tökmagot, majd a kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét felváltva. Formákba porciózzuk, fagyasztószekrényben kb. 3 óra alatt kidermed.

A szószhoz a málnát a mézzel összeforraljuk.

Tálaláskor a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a fagylaltot tányérra borítjuk, és a mézes málnával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss