Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagtorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 24 cm átmérőjű tortaformához:
  • 2 db tojás
  • 7 dkg porcukor
  • egy csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg finomra darált tökmag
  • 4 evőkanál citrom ízű KRONEN repceolaj
  • ½ csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dkg kristálycukor
  • 10 dkg tisztított tökmag
  • 10 dl tej
  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 2 db tojás
  • 4 dkg kristálycukor
  • 8 lap zselatin
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

1.

A tortaformát citrom ízű KRONEN repceolajjal kikenjük és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2.

Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a darált tökmagot. Habosra verjük a tojásokat, a porcukrot, a sót és a vaníliáscukrot, legalább 10 percig. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a citrom ízű KRONEN repceolajat. A két masszát óvatosan összekeverjük. A tortaformába öntjük és 25 percig a középső fokozaton sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tortaformában.

3.

3. A tökmag krém elkészítéséhez a kristálycukrot egy edényben karamellizáljuk és hozzáadjuk az egész, tisztított tökmagot, jól összekeverjük, majd elsimítjuk egy sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni, majd a karamellizált tökmagot egy éles késsel apróra vágjuk.

4.

4. Felverjük a tejszínhabot és hideg helyre tesszük. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. A tejet felforraljuk, az apróra vágott fehér csokoládét belekeverjük. Addig kevergetjük, amíg homogén masszát kapunk. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tojást a kristálycukorral vízgőz fölött krémesre verjük. A feloldott zselatint a tojáskrémhez keverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott csokoládét és ezzel is simára keverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínhabot és az apróra vágott tökmagot, a tortalapra simítjuk és 6 órán keresztül tegyük hideg helyre.

 

 

 

 

 

Megjegyzés

A KRONEN citromízű finomított repceolaj helyett használhatjuk a KRONEN finomított kukoricacsíra olajt is!
Recept és fotó: GLATZ! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss