A hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan kifehérítjük. Sózzuk, fűszerezzük, puhára pároljuk. Menet közben még hozzáadjuk a kicsire kockázott keménytojást és a szintén felaprított olajbogyót.
Közben a cukkiniket alaposan megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magját és a húsából is annyit, hogy egy nagyobb mélyedés legyen a közepén, ahová majd a töltelék kerül. A zöldséget szintén felaprítva a húshoz keverjük.
A cukkinit enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt átfőzzük, majd egy nagyobb tepsire helyezzük. A mélyedéseket szépen kitöltjük a hússal, a tetejére paradicsomszeleteket helyezünk, végül tejfölt púpozunk vagy sajtot teszünk rá. Pár perc alatt forró sütőben (lehetőleg grill fokozaton) átmelegítjük, míg a sajt/tejföl meg nem pirul a tetején. Friss kenyérrel tálaljuk. Ha kiadósabbra tervezzük, adhatunk mellé rizst is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre