Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli fejes salátával

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszet, 1 db tojást, a vizet és 2 csipet sót összekeverünk egy tálban. Egy lábosban sós vizet forralunk, 1 ek olajat adunk hozzá, majd ha forrni kezd, beleszaggatjuk a nokedlit. Amikor feljönnek a víz tetejére, kiszedjük őket és félrerakjuk.
  2. Egy tálban felverjük a maradék tojást a tejföllel, és ízlés szerint megsózzuk. Felteszünk egy nagyobb serpenyőt, kis olajat vagy zsírt adunk hozzá, és beletesszük a felkockázott szalonnát vagy sonkát.
  3. Miután megpirult, beleöntjük a nokedlit, összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és addig kevergetjük, amíg a tojás egy kicsit megszilárdul.
  4. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az ecetet összekeverjük vízzel, a cukorral és a sóval, majd beleteszük a salátaleveleket, és a tojásos nokedli mellé kínáljuk.
     

    TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>>

    TOJÁSOS NOKEDLI, A TAVASZ ÉTELE >>>

    18 TOJÁSOS TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss