Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült elzászi pecsenye

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros tejben, majd egy nagy tálban gyúrjuk össze a tészta hozzávalóival, és letakarva, meleg helyen kelesszük meg.

A szalonnát vágjuk csíkokra, a kolbászt karikákra, majd kevés olajban pirítsuk meg mindet. Rakjuk rá a káposztát, borsozzuk meg, sózzuk is, ha kell, és locsoljuk meg kevés borral. Fedjük le, pároljuk félig készre, és hagyjuk kihűlni.

Fűszerezzük meg a húst, majd süssük meg kevés olajban, hogy kérget kapjon.

A tésztát nyújtsuk ki, tegyük rá a káposztát, majd a húst, tekerjük fel, és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert tojással kenjük meg, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss