Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős-sajtos pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, sót, borsot, a darált tepertőt, a zsírt és a tejszínt, majd géppel sima, ruganyos, de nem kemény tésztát dagasztunk, végül meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd egy maréknyi reszelt sajttal megszórjuk, majd két végéről behajtjuk a tésztát (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd jobbról és balról is a közepéig). Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
  3. Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkenjük és a maradék sajttal megszórjuk, majd újra hajtogatjuk, és újabb 30 percig pihentetjük.
  4. Ezután kb. újjnyi vastagra nyúhjtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd átkenjük 1 egész felvert tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírra helyezzük és 25 percig a sütőlemezen pihentetjük.
  5. A sütőt előmelegítetjük 180 fokra, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss