Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tengeri sügér kruton krusztával és édeskömény salátával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet száraz fehérkenyér
  • 10 dkg reszelt kemény sajt
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 evőkanál friss oregano
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 teáskanál szardellapaszta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 bőrös tengerisügér filé
  • A salátához:
  • 2 kisebb fej édesköménygumó
  • 1 marék rukkola
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma
  • 1 citrom facsart leve
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Kockázzuk fel apróra a száraz kenyeret, majd egy sütőtálcára szórva süssük 15 perc alatt aranybarnára. A sütőből kivéve a sütő hőfokát emeljük 180 fokra.

A pirított kenyérkockákat szórjuk egy nagy tálba, keverjük össze a lereszelt sajttal, a cayenne borssal, az oregánóval, a zúzott fokhagymával, a reszelt citromhéjjal, az aprított szardellával és az olívaolajjal.

Olajozzunk ki egy sütőtálcát és helyezzük rá a halfilét, a bőrével felfelé, irdaljuk be. A kruton-keveréket oszlassuk el egyenletesen a halszeletek bőrös felén, kissé nyomkodjuk le. A sütő középső rácsán süssük készre 8-10 perc alatt.

Ezalatt készítsük el a salátát: az édesköményt szeleteljük olyan vékonyra, amennyire tudjuk. A metélőhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze az édesköménnyel és a rukkolával. Locsoljuk meg a citrom levével és olívaolajjal – ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan forgassuk össze.

A megsült ropogós hal mellé kínáljuk ezt a frissítő salátát.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss