Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Temesvári sertésragu galuskával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéstarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1-1 paprika és paradicsom (nálam ez 4-5 evőkanál házi lecsó)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • A galuskához:
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál só
  • víz
  • 2 evőkanál zsír vagy étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apróra vágom, kisütöm a zsírját, majd beleteszem az apróra vágott hagymát, megpirítom, majd picit félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, majd visszatéve a tűzre hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.

A galuskához egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni 1 kanál sóval.

A liszteket egy tálba szitálom, hozzáadom a tojásokat, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem. Gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni. Mikor a víz forr, beleszaggatom, majd miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig hagyom még főni, majd kimeregetem, leöblítem, lecsepegtetem, és locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt vagy olajat, majd összeforgatom. Ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss