Elkészítés: A marhafarkat a hentessel elvágatjuk a porcoknál, és hideg vízben feltesszük főni, mint egy húslevest. Amikor felforrt, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, az egész borsot és sót, lassú tűzön főzzük.
Amikor már puha a hús, leválik a csontokról, a levest átszűrjük (a húst félrerakjuk, a zöldségeket kidobjuk). A leveshez adjuk a tejszínt, a vajat, és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
A betéthez a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, és a vajon megpároljuk.
A krémlevest a csontról lefejtett hússal és a vajas zöldségekkel együtt tálaljuk, snidlinggel megszórva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre