A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, és ebben megdinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és fűszerezzük.
Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, és kb. 3 db gyümölcs húsát. Felrottyantjuk a levest.
A gyömbér és a szerecsendió csodásan harmonizál a sárgarépa édességével, és a mandarin édes-savanyú ízével, a bors pedig pikánssá teszi a levest. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!