Elkészítés: A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Míg sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és megcsináljuk a tortazselét. Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk. Langyosan a kivire kanalazzuk.
Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre