Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karalábéleves sajtos karalábészeletekkel

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 db zsenge karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 ek liszt
  • 6 dl víz
  • őrölt fehér bors
  • 2 dl főzőkrém
  • A rántott- sajtos karalábéhoz:
  • 8 szelet karalábé (vékony, zsenge)
  • 8 db szeletelt sajt
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2-3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
  2. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott karalábét, megszórjuk az apróra vágott kaporral és az ételízesítővel, majd még pár percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul.
  3. A főzőkrémet simára keverjük egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, a levesbe csorgatjuk, felforraljuk, majd egy-két percig főzzük, mielőtt levennénk a tűzről. Az elkészült levest, tálalásig melegen tartjuk.
  4. A karalábét és a sajtszeleteket egy kiszúróval egyforma méretűre vágjuk, majd a karalábét besózzuk, legalább egy fél órát állni hagyjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Minden karalábéra egy sajtszeletet teszünk, majd beleforgatjuk lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba, végül zsemlemorzsába.
  5. Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a bepanírozott sajtos karalábét, és szép lassan, néha átfordítva, szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. 

7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

A karalábé sütés után roppanós marad. Amennyiben azt szeretnénk, hogy jó puha legyen, akkor először enyhén sós vízben főzzük félpuhára, hűtsük ki teljesen, majd úgy panírozzuk be, és rántsuk ki a sajttal együtt. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss