Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös puliszka kacsazúzával és paradicsommal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A felmelegített libazsíron üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a megtisztított zúzát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 1,5 órán keresztül pároljuk. Kis adagokban pótoljuk az elpárolgott folyadékot. 
  2. Közben meghámozzuk, kimagozzuk és felaprítjuk a paradicsomot. Felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral és a lestyánnal ízesítjük, és közepes lángon megpirítjuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a vajjal, a darával és némi sóval. Vastag falú vagy teflonserpenyőben, nagy lángon, folyamatosan kevergetve 6 percen keresztül főzzük. A félbevágott baconszeleteket két szalvéta közé tesszük, és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ropogósra sütjük. 
  4. Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a puliszkából. A paradicsomos raguval meglocsolt zúzával és a baconnel tálaljuk.
A paradicsomot ne sokáig pirítsuk, mert megbarnul, és keserű lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss