Elkészítés: A tejben megfuttatom az élesztőt, majd hozzáadom a liszthez, beleteszem a sót, az olajat, a vizet, majd simára dagasztom. (Ha azt szeretném, hogy minél gyorsabban elkészüljön a tészta, akkor a sütőt 50 fokra előmelegítem, majd itt kelesztem meg a tésztát.) Ha megkelt, egyszer visszadagasztom, majd ha újra megkelt, akkor gyúródeszkára borítom, és kettéveszem.
Kinyújtom, a tepsibe teszem, majd megkenem a sűrített paradicsommal, meghintem a morzsolt oregánóval, és ráteszem a sonkaszeleteket. Ezt megkenem a fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal meghintem, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. (Az alját meg szoktam villával emelni, és ha már pirosodik, kész.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre