Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleveskockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világosbarna rántást készítek, megszórom csípős pirospaprikával.
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés pirospaprikával, borssal, s díszítem fodros petrezselyemzölddel és chilipaprikával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre