Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-kapros krumplileves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a burgonyát kockákra, a hagymát apróra, a többi zöldséget karikákra vágjuk. A petrezselyem- és a kaporlevelet apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldségeket, az átnyomott fokhagymát, és tovább pároljuk.
  3. Ezután a zöldségeket megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, összekeverjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Fűszerezzük borssal, sóval, ételízesítővel, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  4. A tejfölt kevés vízzel, sóval jól kikeverjük és a levesbe öntjük. A levest jól kiforraljuk, végezetül megszórjuk az aprított petrezselyemmel és a kaporral. Forrón tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss