Elkészítés: A hosszúszemű rizst sózott, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk, a gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk.
Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citrom héját, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült, kihűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint, és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin (koszorú) formába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjuk, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített friss gyümölcsöket. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre