Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répát és a fehérrépát karikára, a zellergumót és a burgonyát kockára vágjuk.
  2. Az olajat felmelegítjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és zellerlevéllel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk az áttört fokhagymát és a felaprított paprikát és paradicsomot, és lassú tűzön roppanósra főzzük a zöldségeket.
  3. Amíg fő a levesünk, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe egy kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek. 

Még több levesrecept >>> 

Még több zöldségleves >>> 

Tavaszi receptek >>> 

Megjegyzés

Egy könnyed leves tele friss zöldségekkel, és pihepuha grízgaluskával. A családom egyik kedvenc levese! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss