Elkészítés: Folyó vízben, szűrőben alaposan átmossuk a lencsét. Mély lábosba, forrásban levő vízbe tesszük (a vízbe NEM teszünk sót!). Megvárjuk, amíg egyszer felforr, leszedjük a habját, majd a vizet leöntjük róla, és friss vizet töltünk a lencsére. Beletesszük a sárgarépát, a fokhagymát, a zellert, a zellerszárat, a paradicsomot, a babérlevelet, 2-3 kanál olívaolajat, és kb. 40 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a pórét, a hagymát, a spenótót (vagy medvehagymát), a paprikát, (a rizset) és még kb 20 percig főzzük, vagy amíg a lencse megpuhul. A főzés vége fele sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az apróra szeletelt petrezselyemzöldet. Tálaláskor balzsamecetet adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre