A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk. Ráhalmozunk 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszernövények lecsipkedett leveleit. Feltekerjük a szeleteket, majd konyhai zsineggel rögzítjük. A hústekercseket a felforrósított libazsírba tesszük a borssal, a megmaradt, megtisztított fokhagymagerezdekkel és a babérlevéllel együtt. Megsózzuk, és kis lángon az egészet felforraljuk. 90 fokra előmelegített sütőbe toljuk 2-3 órára. Hústűvel ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e.
A mártáshoz a cukrotkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott sárga- és fehérrépát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Belekeverjük a mustárt, a citrom kifacsart levét és a babérlevelet. Felöntjük az alaplével és az egészet puhára főzzük. Megsózzuk, a babérlevelet eltávolítjuk, majd összeturmixoljuk a mártást.
A gombócokhoz összekeverjük a lisztet és a tojásokat. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét és a finomra vágott petrezselymet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a masszát forrásban lévő, sós vízbe kanalazzuk.10 percig főzzük, majd szűrőlapáttal mindet kiemeljük. Végül átforgatjuk a felforrósított vajon. A hústekercseket felszeleteljük és a mártással, valamint a zsemlegombóccal kínáljuk.