Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tangó szelet III.

60 perc
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 8 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag piskótatallér
  • 2-3 dkg csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal, keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást és 1 evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még tejfölt.

Felezzük el a tésztát, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A tepsi hátlapját zsírozzuk és lisztezzük meg, tegyük rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen böködjük meg. A másik tésztával is így járjunk el. Én lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, és a papírral együtt teszem át a tepsire, így egyszerűbb megsütni a lapokat. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.

A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket, állandó keverés mellett pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

A porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.

Az egyik tésztalapot tegyük bele a tepsibe, melynek a hátlapján sütöttük, kanalazzuk rá a krém 2/3 részét. Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le. Kanalazzuk rá a megmaradt krémet, simítsuk el, a tetejére ízlés szerint helyezzük rá a piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.

Ezután tegyük be a sütemény a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss