Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tangó szelet egyszerűen

60 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tangó szelet elkészítéséhez a tészta hozzávalóit, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a tojás, a tejet és az olvasztott margarint, és jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. 
  2. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.
  3. A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük, majd félretesszük hűlni. A szobahőmérsékletű margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel habosra összekeverjük.
  4. Az egyik tésztalapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot és rákenjük a maradék krémet. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül meglocsoljuk vízgőz fölött olvasztott csokoládéval. 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 30cm x 33cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss