Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék bazsalikomos-gombás-zöldborsós szósszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 sertésszűzérme
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ág friss bazsalikom (szár+levél)
  • 3 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A szűzérmét felszeletelem, kiklopfolom, besózom, borsozom, meghintem liszttel, és kevés olajban kisütöm.

A gombákat megpucolom, feldarabolom. A felaprított hagymákat kevés olajon megdinsztelem, rászóróm a gombákat, sózom, borsozom, majd a zöldborsót is hozzáadom, addig párolom, amíg a gomba leve el nem fő. Ekkor keverem bele az apróra vágott friss bazsalikomot, majd felöntöm főzőtejszínnel, és egy kevés liszttel besűrítem.

Párolt rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss