Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A nyers burgonyát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a víz tetejére, utána még 2-3 percig főzzük a galuskákat.
  2. A szalonnát kockákra vágjuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a galuskát összekeverjük a zsírral.
  3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, a tetejére szórjuk a tepertőt, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint vékonyra szeletelt lila hagymát is kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss