Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-vaníliás tejberizs

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A megmosott rizst tegyük lábasba, öntsük fel 150 ml forró vízzel, és nagy lángon kevergessük addig, amíg a folyadék el nem párolog róla.

Folyamatosan kevergetve adagonként adjuk a rizshez a tejet, közben ízesítsük a kétféle cukorral és a citrom lereszelt héjával. A kész, krémes tejberizst kanalazzuk 4 db pohárba.

Kisméretű serpenyőben olvasszuk meg a mézet, és forgassuk át rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.

Megjegyzés

Ha nem gyerekeknek kínálja, a mazsolát bátran áztassa be egy kevés barna rumba!

Fotó és recept: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek