Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős túrókrémtorta

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 65 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg fehér és piros nagyszemű szőlő
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg pirított mandulaforgács
  • 4 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg fehér és piros nagyszemű szőlő

Elkészítés

Elkészítés: A tojásból a cukorral és a sütőporos liszttel piskótatortát sütünk. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.

Körülbelül 15 dkg szőlőt kimagozunk, és kisebb darabokra vágjuk. A krémhez a túrót kikavarjuk a porcukorral, a citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral, és hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott szőlőt. Ezután a tejszín felét felverjük keményre, és óvatosan összekeverjük a túrókrémmel.

Az egyik lapra rákenjük a túrókrém felét, kb. 25 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd a krémre ráhelyezzük a második tortalapot is, és rákenjük a túrókrém másik felét is. Ismét hűtőszekrénybe tesszük kb. 25 percre. Ezután kivesszük a hűtőből, és a tetejére tesszük az utolsó tortalapot. Felverjük a tejszín másik felét 3 csomag vaníliás cukorral, és rákenjük a torta tetejére és oldalára. A torta oldalára rálapogatjuk a pirított mandulaforgácsot, a tetejére is szórhatunk egy keveset, végül egész szőlőszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss