Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-sajtos párnák

45 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kecskesajtot összekeverjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és egy kevés borssal. A tésztarétegeket megkenjük az olvasztott vaj egy részével. A lapokat félbevágjuk, majd mindre halmozunk a töltelékből. Ráteszünk 3-3 szem szőlőt.

2.

Háromszög alakúra hajtogatjuk a töltött tésztalapokat, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A párnácskákat a megmaradt vajjal átkenjük, majd meghintjük a szezámmaggal.

3.

A töltött tésztákat 200 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. Langyosan, néhány levél friss salátával tálaljuk.

A kecskesajtot helyettesíthetjük más, puha sajttal is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss