Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvatorta (súlykontroll)

4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál étkezési keményitő
  • 1 kávéskanál almaecet
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg szilva
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 2-3 evőkanál cukormentes vaníliás pudingpor
  • fahéj ízlés szerint
  • A habhoz:
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl 1,5%-os tej

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, amikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, aztán az étkezési keményítőt, végül a kiskanál ecetet is hozzáadjuk, és sűrű, kemény masszává verjük. Papírral kibélelt formában, 170 fokos sütőben 60 percig sütjük.

A szilvákat apró kockákra vágjuk - fontos hogy puha, nagyon érett gyümölccsel dolgozzunk, mert akkor lesz igazán izletes a töltelékünk, és hamarabb el is készül. Egy lábasban közepes hőfokon elkezdjük forralni. A gyümölcs hamar levet ereszt, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, kb. 5-10 perc alatt a szilva érettségétől függően puhára fő, fontos hogy közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen. Mielőtt beletennék a pudingport, kóstoljuk meg, kell-e még bele fahéj, majd ha hozzáadtuk a pudingot, még 1-2 percig főzzük, hogy kezdjen sűrűsödni.

Ezután a kész tésztára öntjük, elegyengetjük a süteményünkön, és hűlni hagyjuk.

Közben a tejszinhabport a tejjel pillanatok alatt felverjük, és szintén hidegre tesszük. Tálaláskor rárakjuk a szeletekre a habot, megszórhatjuk még fahéjjal, de ha van még szilvánk, azzal is díszíthetjük. Igazi finom csemege. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recept a program 2. és 3. szakaszában úgy fogyasztható, hogy akik a 2. szakaszban járnak, tejszínhab nélkül egyék. Az almaecet helyettesíthető 10%-os ecettel is. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss