Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás tortácskák

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • A tésztához
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg vaj + a formához
  • A töltelékhez:
  • 12 szépnagy szilva
  • 2 evőkanál aprított natúr pisztácia
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 pohár (150 g) natúr joghurt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a cukorral, egy csipet sóval, a tojással és a vajjal gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.

Kivajazunk 12 darab 10 cm átmérőjű kosárkaformát. Legkönnyebb, ha a vajat megolvasztjuk, és konyhai kenőecsettel kenjük be a formákat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 12 egyforma adagra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalára is jusson. Az alját többször megszurkáljuk villával, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot. A krémet a formákba töltjük, a tetejére rakjuk a szilvákat. Megszórjuk pisztáciával, és mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss