Elkészítés: A lisztet a cukorral, egy csipet sóval, a tojással és a vajjal gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Kivajazunk 12 darab 10 cm átmérőjű kosárkaformát. Legkönnyebb, ha a vajat megolvasztjuk, és konyhai kenőecsettel kenjük be a formákat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 12 egyforma adagra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalára is jusson. Az alját többször megszurkáljuk villával, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot. A krémet a formákba töltjük, a tetejére rakjuk a szilvákat. Megszórjuk pisztáciával, és mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre