Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-müzlis crumble

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát, a narancslevet, a 20 dkg barna cukrot és a fahéjat egy kisebb lábasba tesszük, és alacsony lángon, fedő alatt, 5 percig főzzük. 
  2. Ujjainkkal összemorzsoljuk a lisztet, a müzlit és a margarint, amíg morzsaszerű állagot nem kapunk, végül a keverékhez adjuk a barna cukrot is.
  3. A félig megfőtt szilvákat egy 1,5 literes üveg vagy kerámia sütőtálba tesszük, eloszlatjuk rajtuk a lisztes morzsát, majd egyenletesen megszórjuk a szeletelt mandulával.
  4. Előelegítjük elő a sütőt 180°C-ra, és bekapcsoljuk a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
  5. A tálat az előmelegített sütőbe helyezzük, majd aranybarnára sütjük 35 perc alatt. Tálalás előtt langyosra hűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss