Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-mákos csiga

MME MME
120 perc
mester
átlagos
14 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a szárított élesztőt, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, és annyi langyos tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán egy fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, és elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, feldarabolt szilvát. 
  3. Megszórjuk a gyümölcsöt a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal elkevert darált mákkal.
  4. Ezután szorosan feltekerjük a megtöltött tésztát, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset . Kivajazott tepsibe tesszük, lazán letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

KELT SZILVÁS PITE>>> 

SZILVÁS-TÚRÓS SZELET>>> 

HAGYOMÁNYOS SZILVÁS GOMBÓC>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss