Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás krémes

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • kis tej a gyúráshoz
  • Az alsó krémhez:
  • 80 dkg kimagozott szilva
  • 8 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • A középső krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • A felső krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg aszalt szilva
  • A tetejére:
  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk.

Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát.

A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát.

Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap.

A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel.

Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább.

Ezek is érdekelhetnek

Friss