Elkészítés: Az élesztőt 1 deci langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, és egy nagy halmot formázunk belőle, közepén egy mélyedéssel. A mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, jól összedolgozzuk a tésztát. Konyharuhával lefedve 15 percig hagyjuk pihenni.
A tojásokat a maradék tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikavarjuk. A vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A kovászhoz hozzádolgozzuk a tojásos tejet és a kihűlt olvasztott vajat – érdemes a kézi robotgép csavaros fejét használni, ez tészta készítésére kiváló. Amikor már kellően ruganyos a tésztánk, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk fél órát kelni.
Ezután kinyújtjuk a kivajazott, kilisztezett tepsibe úgy, hogy a tepsi falára is felnyújtjuk a tésztát, így y pereme lesz. Egy villával megszurkáljuk, és fél óráig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
Ezalatt a szilvákat megtisztítjuk és felvágjuk hosszában félbe, a magot eltávolítjuk, és a feleket is bevágjuk, kis tarajokat fogunk kapni.
A tovább kelesztett tésztát megszórjuk kevés darált mandulával, majd szorosan kirakjuk a szilvával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.