A tésztához vegyítsük el az átszitált lisztet, a sót, az instant élesztőt és a cukrot. Adjuk hozzá a felkockázott vajat a zsírral együtt, dolgozzuk morzsás állagúra, majd öntsünk hozzá 50-60 ml jeges vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
A töltelékhez a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott szilvát keverjük össze a cukorral, az étkezési keményítővel, valamint 1-1 csipet őrölt fekete borssal, szegfűszeggel és fahéjjal, majd tegyük félre.
Az aludttejhabhoz a zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Forrósítsuk fel a tejszínt, és kis lángon olvasszuk meg benne a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint. Szórjuk bele a cukrot 1 csipet sóval együtt, majd keverjük össze az átszűrt aludttejjel. Töltsük a keveréket habszifonba, és tegyük a hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, szúrjunk ki belőle 4 db, 10 cm-es kört, és halmozzuk azok közepére a szilvát. A tésztaszéleket kenjük meg a kissé felvert tojásfehérjével, és hajtsuk fel azokat a képen látható módon. Tegyük a süteményeket a fagyasztóba 1 órára, azután vegyük ki őket, majd kenjük meg a tésztaszéleket a megmaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg egy kevés cukorral. Süssük készre a sütiket a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Az aludttejhabot külön kínáljuk hozzá.
A szilva egy részéből készíthetsz ún. redukciót portói borral. Ehhez főzz fel egy kevés bort a megtisztított, kimagozott szilvával, majd forrald be a keveréket a 3/4-ére, végül passzírozd át egy szitán.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!