Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apránként az olajat, a szentjánoskenyér őrleményt, a lisztet, a sütőport és a tejet. Végezetül lazán összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjékkel, majd sütőpapíros nagy tepsibe kenjük, és tűpróbáig sütjük (6-7 mm magas lesz).
Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle (kb. 14-16 darabot).
A krémhez 3 tojás sárgáját, 1 egész tojást, a cukrot, az étkezési keményítőt nagyon lassú tűzön sűrűsődésig főzzük, folytonosan kevergetve.
Közben kimagozzuk a szilvát, és pár kanál cukorral, a fahéjjal néhány perc alatt megfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A szilvapüré 3/4-ét a tojásos krémhez adjuk, még pár percig főzzük, majd kihűtjük.
Ezzel kenjük meg a tésztalapok alsó lapját, mindegyikre ráhelyezünk még egy lapot, majd a maradék szilvapéppel megkenjük.
A magházuktól megtiszabadított, kettévágott körtéket megfőzzük cukros, sáfrányos vízben 3-4 perc alatt, kihűtjük.
A tortácskák tetejét szilvával díszítjük, körtekompóttal tálaljuk.