Elkészítés: 1., A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánokat hámozatlanul (ha nem vastag a héjuk) kockákra vágjuk. Műanyag szűrőtálba tesszük, 1 evőkanál sóval megszórjuk, fél órán át hagyjuk állni. Majd kinyomkodjuk, leöblítjük.
2., Nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a padlizsánt. Szűrőkanállal kiszedjük, beleöntünk újra 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a cukkinit is, majd azt is kivesszük.
3., További 2 evőkanál olajat hevítünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a paradicsompürét, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, az olíva- és kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, félrebillenő fedő alatt 20 percig főzzük.
4., A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük liszttel. Serpenyőben 2 evőkanál olajban mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Egy rétegben nagyobb sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyeolajjal.
5., Elkeverjük a paradicsommártásban a borecetet és a cukrot, 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit. 4-5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, még 5 percig forraljuk, majd a hússzeletek tetejére halmozzuk.
6., Forró sütőben sütjük 200 fokon kb. 30 percig. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, tetejét diszítjük paradicsommal, bazsalikomlevelekkel.