Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos csirkecomb tepsiben sütve

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg csirkecomb (alsó-felső)
  • A páchoz:
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • A tepsihez:
  • olaj
  • A panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

  1. A combokat kettévágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A joghurttal elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Egy sütőzacskóba tesszük a combokat, és ráöntjük a keveréket. A zacskó száját bekötjük, és jól összerázzuk az öntettel, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tojásokat felverjük a tejjel és a sóval. A zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot. A combokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.
  3. A combokat a tepsibe sorakoztatjuk, és meglocsoljuk őket étolajjal. Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és 30 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Megfordítjuk a húsokat, és visszatesszük 15 percre. Végül levesszük az alufóliát, és 10 perc alatt megpirítjuk.

10+1 SZAFTOS TEPSIS CSIRKECOMB>>> 

13 TÖLTÖTT CSIRKE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD>>> 

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss