Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagban sült pulykaburger

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre sütjük a felforrósított olaj felén. A darált húst tálba tesszük a hagymákkal együtt, majd megsózzuk és megborsozzuk. Alaposan összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat formázunk a húsmasszából, és mindet megforgatjuk a szezámmagban. 
  2. A megmaradt felforrósított olajon, közepes lángon mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük a húsokat. A félbevágott zsemléket száraz serpenyőben megpirítjuk. A salátaleveleket, a vékonyan felkarikázott paradicsomot és a sült húspogácsákat elrendezzük az alsó feleken. Végül ráhelyezzük a zsömlék felső részét.
Ne süssük túl sokáig a burgert, mert hamar kiszárad. Óvatosan hajlítsuk meg, így kissé eltörik. A hús a belsején ellenőrizhetjük, hogy áll a sütés. Profi szakácsok maghőmérőt használnak erre a célra: 70 foknál biztos, hogy átsült a húspogácsa.

Ezek is érdekelhetnek

Friss