A szejtánport tálba szórjuk, ízesítjük a fűszersóval és a fokhagymaporral. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és 10 perc alatt kidolgozzuk a nyers búzahúst. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd gombócokat formázunk belőle.
Közben felteszünk vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a nyers búzahús-gombócokat. 15 percig főzzük, majd kiszedjük, kis darabokra vagdossuk, és ismét visszatesszük a lobogó vízbe. Ismét 15-20 percig főzzük. Kiszedjük és szitán kinyomkodjuk belőle a fölösleges vizet. Kihűtjük.
A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük. Fűszerezzük, és a kihűlt szejtánt hozzáöntjük. Összepirítjuk, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot is. (Használhatunk házi paradicsomlevet is, azzal még finomabb.)
Ha készre főztük a bolgonai szejtánt, tésztával tálaljuk, és megszórjuk reszelt parmezánnal. (A tésztát a csomagoláson felüntett utasítás szerint főzzük ki.
A szejtán vagy más néven búzahús úgy használható, mint bármely húsféle. Lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként elkészíteni. A szejtánnak nagyon magas a fehérjetartalma, ezért nem mindennapi eledel. - bali56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!