Elkészítése: A szárított paradicsomot néhány napra olívaolajba tesszük friss bazsalikommal, majorannával és a fokhagymákkal. A vöröshagymát az áztatásra használt olajban üvegesre pirítjuk,
rádobjuk az olajból kivett és összepréselt fokhagymát, majd a
feldarabolt friss és szárított paradicsomot. A cukkinit elfelezzük, meghámozzuk, és a felét apró darabokra vágva a paradicsomos, szárított paradicsomos öntettel együtt pároljuk. Közben a tésztát kifőzzük és kivajazunk egy jénai tálat. Amikor a szószban minden hozzávaló megpárolódott (kb. 15 perc) az egészet összeturmixoljuk.
A kivajazott tálba egy réteg tésztára egy réteg szárított paradicsomos szósz kerül, erre jön a cukkini másik fele felszeletelve, majd újra tészta, majd szósz. A tetejére sajtot szórunk, és forró sütőőben kb. 30 perc alatt összesütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre