Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A májhoz:
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • A lecsóhoz:
  • 3 db színes nagy lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés: A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült, tányérra szedem.

Közben a lecsóhoz elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem.

A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss