Elkészítés: A sütőtököt kockára vágtam, és annyi vízzel, amennyi épp ellepte, puhára főztem 5 kanál cukorral és vanília-aromával.
A tojások sárgáját habosra kevertem 5 kanál cukorral, a mascarponéval és a leszűrt, kihűtött és pürésített sütőtökkel. A tojásfehérjét keményre vertem 5 kanál cukorral, a tejszínt ugyancsak, és gyengéden összekevertem a tojásos-sütőtökös-mascarponés masszával. Rétegezve leraktam a kávéba áztatott piskótákkal.
Ajánlott legalább 1 éjszakára a hűtőben hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórtam fahéjas kakaóporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre