A feldarabolt kimagozott sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és megsütjük, majd villával vagy botmixerrel pürésítjük.
Egy közepes tálba a kimérjük a tejet, meglangyosítjuk, majd belerakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt is, és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, és némi reszelt citromhéjat. Az élesztős keverékbe tesszük a tojást, a puha vajat, majd hozzáöntjük a tökpürét és alaposan elkeverjük, és a liszthez adjuk.
Begyúrjuk a tésztát és letakarva, meleg helyen, kb. 30 perc alatt a duplájára megkelesztjük. Amikor megkelt a tészta, kb. fél cm vékonyra téglalap alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez, a megolvasztott vajba keverjük a tökpürét, a lekvárt, a cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen rákenjük a tészta tetejére. Feltekerjük a tésztát,úgy ahogy a bejglit szoktuk, kipapírozott (nagyméretű) tepsibe rakjuk óvatosan, majd középen, egy éles késsel hosszában kettévágjuk. A két oldalát óvatosan betekerjük, lehetőleg a vágott fele kerüljön kifelé. Koszorú formára igazítjuk, és a végeinél kicsit összenyomjuk.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a tojássárgájával, és lekenjük vele a kalács tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.