A lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, amíg duplájára nő.
A sütőtököt megtisztítjuk, fél centis kockákra vágjuk. Vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vaníliarudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel.
A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, és szorosan feltekerjük. 4-5 centis karikákra vágjuk.
Egy sütőedényt alaposan kivajazunk, a tökös tekercseket beleállítgatjuk, megkenjük a felvert tojásokkal, megszórjuk barna cukorral, és 170 fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre