A sütőtököt feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ezután felöntjük a tejszínnel, majd beletesszük az előzőleg megsütött sütőtökpürét és az apróra felvágott bazsalikomot. Megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
Kézi habverővel simárakeverjük, majd kevergetve néhány percigfőzzük, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön.
A tésztát enyhén sós vízbenpuhára főzzük, majd leszűrjük, és rögtön ráöntjük az elkészült szószt. Alaposan összeforgatjuk, és ha szükséges, sóval tovább ízesítjük.
Tálaláskor a tésztát megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott bazsalikommal.