Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben grillezett csirkecomb

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A fűszerekből és az olajból morzsalékos állagú száraz pácot keverünk.
  2. A csirkecombokat hideg vízzel lezuhanyozzuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd gondosan bedörzsöljük a pác felével. Letakarva a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát, de inkább egy éjszakát.
  3. A sütőt alsó és felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Röviddel a sütés előtt a combokat kivesszük a hűtőből, és bedörzsöljük a maradék páccal.
  4. Egy párolóráccsal ellátott tepsibe kb. 2 dl vizet töltünk, és a rácsot vékonyan beolajozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
  5. Tálkában 1-1 ek sót és mézet elkeverünk 1/2 dl meleg vízzel, majd a combokat negyedóránként megkenjük a mézes keverékkel. Végül a sütőt grill fokozatra kapcsoljuk, és a combokat a bőrrel felfelé grillezzük kb. 5 percig.
A combokat a sütő beolajozott rácsára is fektetheted. Tolj alájuk egy tepsit és tölts bele egy kevés vizet, hogy a hús omlósra süljön!

Ezek is érdekelhetnek

Friss