Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült spárgás palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg zöld vagy fehér spárga
  • 1 csipet cukor
  • 8 szál újhagyma
  • 2,5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tejszín
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 7,5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót, majd olajozott serpenyőben a szokásos módon kisütjük mindet.
  2. A spárga fás részét letörjük, majd hozzáadjuk a sót és cukrot, 5 percig főzzük, majd a megtisztított újhagymával tovább főzzük.
  3. A lisztet a vajon megpirítjuk, majd leszűrjük a spárgát és az újhagymát, félretesszük, és az így kapott főzőlevével 5 percig forraljuk a rántást.
  4. A tojássárgáját a tejszínnel a mártáshoz adjuk, sóval borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a reszelt sajt felével a mártáshoz adjuk.
  5. A palacsintákra spárgát és újhagymát fektetünk, összecsavarjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.


MÉG TÖBB SPRÁGÁS FINOMSÁG >>>

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: GRILLEZETT SPÁRGA RIZOTTÓVAL ÉS CSIRKEMELLEL >>>

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: SPÁRGAKRÉMLEVES ROPOGÓS BACONNEL >>>

Megjegyzés

A zöld spárga szárának csak az alsó harmadát tisztítsuk meg, és a végét vágjuk le, így finom puha lesz! - Kohanecz

Ezek is érdekelhetnek

Friss