A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
A körtét meghámozzuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba öntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb. 1 dl bort, (amiben megfőztük a körtét) és puhára pároljuk.
A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Ezután 1-1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, majd a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.