Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a marcipánnal, a masszába dolgozzuk, végül a pálinkát is belekeverjük. A formába simítjuk, és a tetején szétosztjuk a szilvát, majd megszórjuk a mandulával.
Betoljuk a sütőbe, és kb. 1 órát sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt kemény habbá verjük a tejszínt. A tortát habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük. A maradék tejszínt külön kínálhatjuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre